This is what we did, and it worked for us, but who knows what will happen to you.
Back
Eva Knutz
Cindy Wood
Rijk van Kooij
In staat van verandering
Installatie waarbij de bezoeker wordt geconfronteerd met de voortdurend veranderende werkelijkheid. De installatie bestaat uit een camera, een computer en een monitor. Met behulp van een camera worden beelden naar een computer gestuurd die de beelden ieder moment (op basis van 1/25ste seconde) vergelijkt met het vorige moment. Alleen de verschillen (veranderingen) worden zichtbaar op de monitor.

Videobusstop Rem Koolhaas, Emmaplein
Aldje van Meer
W.Y.F.I.W.Y.G. (What you feel is what you get)
Interactief werk met touchscreen monitoren.
De toeschouwer moet in plaats van de muis zijn of haar vingers op het beeldscherm plaatsen om het werk te activeren. W.Y.F.I.W.Y.G speelt met de zintuigen van de gebruiker, niet alleen het visuele en auditieve vermogen wordt gestimuleerd maar ook de tastzin.

Hal AZG (Academisch Ziekenhuis Groningen), Hanzeplein 1
Renée Kool
"Kools' Collections, absurdistische beeld-leesmachine"
prototype, versie beta 2, 1999
Digitaal Station, Openbare Bibliotheek Groningen,
Oude Boteringenstraat 18, Groningen

Openingstijden:
maandag 13.00 - 18.00
dinsdag 10.00 - 18.00
woensdag 10.00 - 18.00
donderdag 10.00 - 21.00
vrijdag 10.00 - 18.00
zaterdag 11.00 - 16.00
zondag 13.00 - 16.00

Martina Nußbaum
Sightseeing
Waagplein 2
Openingstijden: van 2/11 tot 12/11 iedere werkdag
Overige periode: woensdag t/m zondag 12 tot 17 uur
Stefan Kunzmann
Now the rich pickings are carried home!
Waagplein 2
Gabriëlle Marks
Hoe van hier naar waar
Verbindingen Tussen de 6 locaties van YMMV
Hoe beschrijft iemand de route van punt A naar punt B?
Welke methode gebruikt men om, middels taal, aan een ander de weg te vertellen, hoe loopt deze mentale lijn? De 6 locaties tijdens "Your mileage may vary "worden met elkaar verbonden door 6 flyers waarin iedere deelnemer uitlegt hoe van hun werk naar het werk van de overige deelnemers te komen.
Marten Terpstra
Quotewars
"Ik vind zelden iets waarvan ik niet weet dat ik het wil weten."

In het project Quotewars wordt een database toegankelijk gemaakt via het internet met behulp van gespreks-simulators. Hierdoor kunnen de gebruikers zoeken naar informatie door een gesprek te beginnen met het systeem. De gesprekken worden opgeslagen en gebruikt voor toekomstige conversaties.
's Nachts begint de database een discussie met zichzelf, op zoek naar nieuwe relaties in de toegevoegde en de al bestaande data. Deze zal op straat, in de openbare ruimte te volgen zijn.

Academie voor Bouwkunst,
Zuiderkuipen 19

Te bezichtigen na zonsondergang

Ivonne Zijp
Portretgroep Project 43
Groepsfoto gemaakt door 24 mensen. De fotografen staan in een cirkel opgesteld en hebben hun cameralens gericht op het midden van de cirkel. In het centrum staat een model. Alle 24 deelnemers maken tegelijkertijd een foto met als resultaat dat iedereen het model maar ook elkaar fotografeert. De foto’s worden vervolgens bewerkt totdat ze samen een seconde videobeeld opleveren. Het resultaat is een ruimtelijk beeld van het statische model. Om het model heen zijn snapshots van de 24 mensen zichtbaar die het werk hebben gerealiseerd.
Halverwege de expositie zal Ivonne Zijp haar werk wijzigen en een Portretgroep tonen die gemaakt is door bezoekers van Project 43, de winkel waar het werk gepresenteerd wordt.

Grote Markt 43
Back
Back
Back
Back
Back
Back